Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

Cuixart: “Aquest tercer grau efímer no és la solució de res”

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha manifestat que “aquest tercer grau efímer no és la solució de res” després de conèixer que els presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Barcelona.-El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha manifestat que “aquest tercer grau efímer no és la solució de res” després de conèixer que els presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses han tornat a proposar aquesta classificació per als presos de l’1-O. “Hem entrat a la presó perquè volem decidir el nostre futur polític, i cap xantatge d’estat no ens farà renunciar a res. Amnistia, retorn dels exiliats i autodeterminació”, ha defensat a través del seu compte de Twitter. En un comunicat, Òmnium vaticina que els poders de l’Estat tornaran a tombar la proposta de les presons i demana concentrar els esforços en l’amnistia i “no desviar l’atenció amb un debat sobre els graus penitenciaris”.

L’entitat creu que l’Estat tornarà a tenir “la temptació de jugar brut” i tombar de nou el tercer grau penitenciari que, com recorda, és un dret dels presos i no cap benefici ni privilegi. Davant d’això, Òmnium insisteix que “l’únic antídot” segueix sent l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació “perquè la causa és col·lectiva i, per tant, també ho ha de ser la solució”.Segons l’entitat independentista, el govern espanyol és ” el principal i màxim responsable de la repressió que es viu actualment als Països Catalans” i qui ha d’alliberar immediatament els presos. En aquest sentit, recorden que així ho han demanat en reiterades ocasions les Nacions Unides i les principals ONG de drets humans del món, així com una cinquantena d’estaments internacionals.El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha advertit que el tercer grau no els “val” i ha reivindicat l’amnistia “davant l’Estat que vulnera sistemàticament els drets fonamentals i penitenciaris de Cuixart i de la resta de presos”. A més, s’ha mostrat convençut que “els poders de l’Estat faran el que faci falta per tombar el tercer grau”. “No ens valen els xantatges de l’Estat, només ens val la lluita per l’autodeterminació i l’amnistia”, ha insistit.

Relacionats