Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Cuevillas diu que Puigdemont encapçalarà la llista de JxCat però creu que la justícia espanyola “dificultarà la campanya”

ACN Sant Gregori.-L’advocat i diputat electe de Junts per Catalunya, Jaume Alonso Cuevillas, ha assegurat que Carles Puigdemont encapçalarà la llista de la formació a les eleccions europees. Això sí, […]

Agències 05/05/2019

ACN Sant Gregori.-L’advocat i diputat electe de Junts per Catalunya, Jaume Alonso Cuevillas, ha assegurat que Carles Puigdemont encapçalarà la llista de la formació a les eleccions europees. Això sí, Cuevillas dona per fet que la justícia espanyola “dificultarà la campanya” perquè l’expresident és “l’enemic a abatre”. L’advocat ha explicat que els arguments dels vots particulars dels jutges de la Junta Electoral Central (JEC) són “meridians” des d’un punt de vista jurídic, però no ha descartat que el Suprem opti per “tornar la pilota” al jutjat de Madrid que es va inhibir, malgrat que era el competent. “Si no hi ha una resposta positiva aquest diumenge, hauran incomplert de manera flagrant la llei electoral i per tant ens plantejarem quina ha de ser la següent passa”, ha reblat Cuevillas.

La defensa de Carles Puigdemont es mostra “convençuda” que els arguments que han esgrimit en els tres recursos que han interposat – Junta Electoral Central, Suprem i Contenciós Administratiu – donaran resultat. De fet, un dels advocats, Jaume Alonso Cuevillas, ha assegurat que l’expresident serà el cap de llista de Junts per Catalunya. Cuevillas, però, reconeix que “la indefinició” de la justícia provocarà “dificultats” a l’hora de fer la campanya electoral, especialment en qüestions logístiques com la impressió de paperetes amb el nom del candidat. En aquest sentit, Cuevillas dona per fet que al final es donarà la raó al recurs que van presentar els advocats de Puigdemont, però no descarta que el Suprem “torni la competència” al Contenciós Administratiu i així allargar la incertesa. “Puigdemont és l’enemic a abatre i quan més triguin a resoldre més dificultats posaran a la campanya”, ha reblat Cuevillas.No descarten prendre mesuresCuevillas ha reconegut que “no té clar” que el Suprem resolgui aquest diumenge. “No descartem que fugi d’estudi”. En aquest cas, l’advocat deixa clar que seria una “vulneració flagrant” de la llei electoral que fixava que el termini per decidir acabava aquest dissabte.”Si no resolen aquest migdia de manera positiva, estarà clar que hauran incomplert la llei i per tant ens haurem de plantejar quina ha de ser la nova passa”, ha conclòs.