Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Cueja la crisi afganesa

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. ‘El Punt Avui’ aposta per la polèmica ampliació de l’aeroport del Prat: “Ball de xifres pel Prat”. La fotografia de la portada és […]

Avatar
Agències 23/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. ‘El Punt Avui’ aposta per la polèmica ampliació de l’aeroport del Prat: “Ball de xifres pel Prat”. La fotografia de la portada és per al vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, lliurant el Premi Canigó de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) al biòleg i expresident de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) Joandomènec Ros: “La Universitat de Prada abaixa persianes”.

L”Ara’ posa el focus en les trobades de joves per beure al carrer i com poden impactar en l’augment de casos de covid-19: “Barcelona tem que creixin els contagis pels botellots”. També analitza les conseqüències geopolítiques de la retirada dels Estats Units de l’Afganistan amb l’arribada dels talibans al poder: “La Xina i Rússia es mouen per omplir el buit que deixen els EUA a l’Afganistan”.”España activó la salida de Afganistán en junio”, assegura ‘El Periódico’, que té una fotografia de gran format ocupant la meitat esquerra de la portada. Es tracta d’un concert a Nova York que s’ha hagut de suspendre per l’arribada de l’huracà Henri. Tot i això, el titular fa referència a l’estat dels esdeveniments musicals en aquest moment de la pandèmia: “La remontada de los festivales”.L”ABC’ recull la trucada que la nit passada van mantenir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el dels Estats Units, Joe Biden: “Mano tendida de Biden para reconducir la relación España-EE.UU.” La fotografia de la portada, però, és per al món taurí d’Astúries: “Silencio indignado en la plaza de Gijón por la prohibición taurina”.’La Razón’ també es fixa en els Estats Units, però en la campanya d’evacuació de persones de l’Afganistan: “EE UU usará compañías civiles en el rescate aéreo”. Encara sobre la situació provocada pels talibans, publica una enquesta segons la qual la majoria d’espanyols en responsabilitza els EUA: “Los españoles suspenden la gestión política de la crisis de Afganistán”.L’Afganistan també té protagonisme a la portada d”El País’. El rotatiu madrileny destaca com a principal titular com el president espanyol ha aprofitat la crisi afganesa per guanyar protagonisme i encarar el curs polític que començarà després de les vacances: “Sánchez se rearma con la política exterior ante un duro curso político”. A més, assenyala com la retirada de les tropes dels Estats Units ha impactat en la política nord-americana: “Biden, asediado por las críticas por la crisis afgana”.