Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

CSIF Girona exigeix que es redueixi l’atenció presencial als edificis judicials per evitar contagis per coronavirus

ACN Girona.-La Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) de Girona exigeix que es redueixi l’atenció presencial als diferents edificis judicials de la demarcació de Girona per evitar contagis per coronavirus. […]

Avatar
Agències 22/03/2020

ACN Girona.-La Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) de Girona exigeix que es redueixi l’atenció presencial als diferents edificis judicials de la demarcació de Girona per evitar contagis per coronavirus. El sindicat assenyala que, malgrat que són un servei essencial, han de “procurar per la salut de la gent”. “El que creiem és que no pot haver-hi un funcionari de manera presencial als jutjats durant tot el matí per si passa alguna cosa”, explica Núria Gelabert, presidenta provincial del sector justícia del CSIF a Girona. Gelabert també ha denunciat que no tenen material adequat com guants, gels per les mans o mascaretes, tot i que ja hi ha dos casos de coronavirus entre el personal gironí.

Malestar entre la plantilla de funcionaris de l’àmbit judicial de les comarques de Girona, per les mesures imposades per evitar contagis per coronavirus. Des dels sindicats exigeixen que la presència física dels funcionaris sigui necessària “només quan hi hagi alguna gestió essencial”, i lamenten que se’ls faci estar tot el dia en algun edifici judicial “sense res a fer”. Per això demanen potenciar el teletreball i les disponibilitats, i per contra reduir les hores al lloc habitual de feina. “Sabem que som un servei essencial, però aquesta mesura va en consonància amb la responsabilitat del confinament”, assenyala Núria Gelabert, presidenta provincial del CSIF a Girona.A més, però, els diferents sindicats amb representació als edificis judicials de la demarcació asseguren que les mesures amb les quals han de treballar “no són les adequades”, ja que en molts llocs no hi ha ni guants, ni mascaretes, ni solucions hidroalcohòliques per netejar-se les mans. “Demanem treballar el màxim des de casa per donar exemple de confinament, i a més, tenir material adient per evitar contagis”, explica Gelabert.I és que en la majoria d’edificis judicials, amb prou feines hi ha un sol cartell demanant que es respecti la distància de seguretat d’un metre tal i com recomanen les autoritats sanitàries. Un fet que en moltes ocasions no es produeix, ja que moltes persones es recolzen en els taulells o s’ajunten en una mateixa fila, segons han explicat alguns treballadors consultats per l’ACN. Justícia es queixa al MinisteriEl Departament de Justícia va denunciar divendres que el govern espanyol havia decidit assumir les competències de coordinació dels equips de funcionaris dels jutjats de Catalunya, segons una ordre ministerial publicada al BOE. El departament assenyala que això implica que l’executiu de l’Estat serà a partir d’ara l’autoritat competent i establirà criteris sobre prestació de serveis essencials, dotacions de personal i presencialitat, torn d’ofici i assistència jurídica gratuïta.Reclamen la dimissió LesmesTambé divendres passat, els sindicats STAJ, CSIF, CCOO i UGT van demanar la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per la seva “absoluta incompetència i incapacitat per gestionar adequadament” la crisi del coronavirus. També van reclamar que la comissió permanent plegués després del comunicat emès pel CGPJ sobre els serveis essencials en que “s’insulta” al personal funcionari que treballa a jutjats, als que se’ls demana més presència a jutjats i tribunals de l’estrictament necessària, mentre que els jutges i magistrats “romandran en la seva majoria a les seves cases”.