Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

CSIF exigeix el cessament del subdirector mèdic del Centre Penitenciari de Ponent

ACN Lleida.-La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) exigeix el cessament del subdirector mèdic del Centre Penitenciari de Ponent per, segons denuncien, no haver sol·licitat la realització de proves […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Lleida.-La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) exigeix el cessament del subdirector mèdic del Centre Penitenciari de Ponent per, segons denuncien, no haver sol·licitat la realització de proves per detectar la covid-19 entre els treballadors de la presó tot i haver-se detectat un brot de coronavirus al mòdul 5 de l’equipament. Aquest afecta un total de 17 interns, però, tal com expressen des de CSIF en un comunicat, no se sap si hi ha empleats d’aquesta àrea que també estiguin contagiats. Per aquest motiu, titllen aquest fet d'”insultant” i un “menyspreu de l’administració cap als seus treballadors” i demanen que es faci un cribratge massiu a tots els funcionaris el més aviat possible.

Des de CSIF afirmen que no entenen “com no s’aplica en els centres penitenciaris els criteris que si s’apliquen en altres àmbits: residències, escoles, barris sencers, entre d’altres”. En aquest sentit, lamenten que no “interessi” conèixer la incidència del virus a les presons i reiteren la petició de fer un cribratge massiu a la presó, com es fa en altres equipaments d’aquest tipus d’arreu de l’Estat. A més, critiquen que els responsables del centre van optar només per confinar el mòdul afectat pel brot de coronavirus.”L’única cosa que demanem és que s’estableixi un mecanisme en el qual, davant un brot, es doni l’opció als treballadors fer-se una prova per a quedar-se tranquils i poder controlar millor les dimensions del contagi”, expressa el CSIF en un comunicat, en el qual afegeixen: “Els treballadors afectats no entenen les excuses administratives, que, a l’efecte de salut, els interns depenen del Departament de Salut i els funcionaris del Departament de Justícia. L’única cosa demostrable és que, davant la mateixa situació, als interns els hi realitzen les proves i als funcionaris no”.