Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

CSIF denuncia l’Ajuntament de Barcelona a la inspecció per un curs a la Guàrdia Urbana “sense respectar” mesures covid

ACN Barcelona.-El sindicat CSIF ha denunciat l’Ajuntament de Barcelona davant la Inspecció de Treball per haver fet un curs per a la Guàrdia Urbana “sense respectar les mesures de seguretat […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Barcelona.-El sindicat CSIF ha denunciat l’Ajuntament de Barcelona davant la Inspecció de Treball per haver fet un curs per a la Guàrdia Urbana “sense respectar les mesures de seguretat per la covid-19”. Es tracta d’un taller formatiu en matèria de defensa i control policial iniciat el 26 d’octubre i que, segons el sindicat, era d’assistència obligatòria per als agents d’una nova promoció en grups de 40 persones. CSIF ha considerat que aquest curs no està emmarcat en el procés formatiu del curs bàsic, que ja van superar aquests agents, i, per tant, és voluntari. A més, ha afegit que aquesta acció formativa “compromet la seguretat i salut dels participants per no poder garantir les mesures preventives disposades per les autoritats sanitàries”.

A la denúncia, CSIF ha demanat a l’Ajuntament aturar aquesta formació i “complir amb les obligacions per garantir la seguretat i la salut dels seus empleats, realitzant prèviament una avaluació de riscos”. Afegeix que s’han de prendre les mesures preventives que garanteixin la seguretat i salut dels treballadors, “donant compliment a les indicacions de les autoritats sanitàries”.