Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

CSIF denuncia a Inspecció de Treball la falta de mesures de protecció a les presons catalanes

ACN Barcelona.-El sindicat CSIF ha denunciat davant Inspecció de Treball als Serveis Penitenciaris de la Generalitat pel suposat incompliment de les normes de prevenció de riscos laborals, els mitjans insuficients […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-El sindicat CSIF ha denunciat davant Inspecció de Treball als Serveis Penitenciaris de la Generalitat pel suposat incompliment de les normes de prevenció de riscos laborals, els mitjans insuficients de protecció individual per al personal penitenciari i la falta o insuficiència de desinfecció necessària de les instal·lacions. Pel CSIF, “la deriva que ha pres la Secretaria de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima ha estat erràtica, imprevisible, improvisadora, defectuosa i amb una manca de sensibilitat cap al col·lectiu de treballadors de presons sense precedents”.

El sindicat recorda que el dilluns 16 de març, amb l’estat d’alarma ja activat, ja van demanar a la Conselleria de Justícia la suspensió immediata de les comunicacions dels presos, cosa que ja s’havia aplicat a la resta de l’estat dos dies abans. Tres dies després, el 19, algunes disfuncions i irregularitats a les presons, com prohibir l’ús de mascaretes als funcionaris o el manteniment del 100% de la plantilla treballant. L’endemà van proposar deu mesures com l’ús de les videoconferències per als presos i la reorganització dels torns de treball. El dia 23 van demanar a la consellera de Salut, Alba Vergés, que es fes la prova del coronavirus a tots els professionals penitenciaris, i el mateix dia van demanar a Justícia que el CIRE produís equips de protecció individual.Com que, segons el sindicat, la Generalitat no ha actuat amb prou diligència a l’hora de prendre mesures de seguretat per als treballadors, s’ha decidit denunciar el cas a Inspecció de Treball.