Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Cs votarà en contra del fons per fer front a les fiances del Tribunal de Comptes encara que el CGE l’avali

ACN Barcelona.-El president de CS al Parlament, Carlos Carrizosa, ha afirmat que el seu grup votarà en contra el decret que preveu un fons per fer front a la fiances […]

Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-El president de CS al Parlament, Carlos Carrizosa, ha afirmat que el seu grup votarà en contra el decret que preveu un fons per fer front a la fiances del Tribunal de Comptes encara que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) l’avali. En roda de premsa des del Parlament, Carrizosa ha celebrat “la prudència” de les entitats financeres de no avalar la quantitat de 5,4 MEUR. “Tan de bo la Generalitat fos tan respectuosa i prudent amb els diners de tots els contribuents com ho són les entitats financeres amb els diners dels seus clients”, ha afegit. I també ha avalat que el Tribunal de Comptes no accepti pròrrogues i no faci “invents a mida” pel fet que les persones afectades siguin polítics.

Sobre el fet que el Tribunal de Comptés no hagi acceptat la prorroga que demanaven alguns dels afectats, Carrizosa ha afirmat que “en els tràmits legals no hi ha treves possibles”. I ha afegit que el tribunal fa el que li correspon “sense fer favoritismes i tractant tothom amb igualtat”.Carrizosa ha afegit que seria una “absoluta il·legalitat” que es comprometessin fons de l’Institut Català de Finances (ICF) per avalar la trentena d’ex alts càrrecs del Govern. “Hi ha gent que s’ho passa molt malament a Catalunya. Vaig veure fotografies d’Artur Mas, que està implicat, i m’ha semblat que no s’ho està passant malament a Menorca. A mi no em fa cap pena”, ha afegit. El Tribunal de Comptes reclama 5,4 MEUR a una trentena d’ex alts càrrecs del Govern, incloent els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, per l’acció exterior de l’executiu català entre el 2011 i el 2017.