Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Cs vol que el Parlament “condemni tots els règims totalitaris i autoritaris”

ACN Barcelona .-Ciutadans ha registrat una proposta de resolució al Parlament en la qual demana que la cambra catalana “condemni tots els règims autoritaris amb independència de la seva orientació […]

Avatar
Agències 22/08/2020

ACN Barcelona .-Ciutadans ha registrat una proposta de resolució al Parlament en la qual demana que la cambra catalana “condemni tots els règims autoritaris amb independència de la seva orientació ideològica”. A través d’un comunicat, el diputat de la formació taronja Nacho Martín Blanco ha reclamat que l’hemicicle se sumi al Dia Europeu de les Víctimes de l’Estalinisme i el Nazisme, que se celebra aquest diumenge, per “recordar amb dignitat i imparcialitat les víctimes d’aquesta mena de règims amb independència de la seva ideologia”. A parer seu, la commemoració d’aquest dia és una bona iniciativa per fer reflexionar a la ciutadania sobre “la perversitat d’ideologies de dretes i d’esquerres com el nazisme, el feixisme o el comunisme”.

Segons Ciutadans, els règims totalitaris i autoritaris “menystenen la llibertat individual, la democràcia i els drets humans” i “al llarg de la història només han provocat repressió, misèria moral i material, i milions de morts”.