Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Cs treballa una nova estratègia que combini el paper de “dic de contenció de l’independentisme” i la política econòmica

ACN Barcelona – Ciutadans està treballant en una nova estratègia a Catalunya que busca combinar el paper de “dic de contenció de l’independentisme”, que asseguren que han estat tenint des […]

Agències 27/01/2023

ACN Barcelona – Ciutadans està treballant en una nova estratègia a Catalunya que busca combinar el paper de “dic de contenció de l’independentisme”, que asseguren que han estat tenint des del seu naixement, amb la política econòmica. Fonts de la formació taronja apunten cap a una nova manera d’enfocar la política “de manera positiva” tant en clau catalana com de cara a les eleccions municipals. De fet, assenyalen que això ja s’ha començat a notar en qüestions com la proposició de llei contra les ocupacions, on el grup parlamentari està arribant a acords amb Junts per poder confluir amb la seva iniciativa. Segons les mateixes fonts, aquesta estratègia s’ha treballat en clau catalana i no és un posicionament impulsat per l’executiva nacional.

Aquest és un dels canvis que Cs està implementant per mirar de batallar les eleccions municipals. Després del procés de refundació de la formació el grup taronja confia que els resultats electorals siguin “suficientment expressius” de la renovació al partit i són optimistes amb totes les candidatures presentades arreu de Catalunya.

En el cas específic de Barcelona, Ciutadans encara no té un alcaldable definitiu. La diputada Anna Grau ja s’ha postulat com a candidata a encapçalar la llista, però la decisió està a l’espera que se celebrin unes primàries. De moment cap altre membre de la formació ha manifestat interès en presentar-s’hi.

Per bé que en un inici estava previst que les primàries se celebressin entre el 23 de gener i el 19 de febrer, finalment el comitè autonòmic modularà les dates de convocatòria en funció de quan siguin les primàries per escollir candidats arreu de l’Estat. Aquesta ha estat una petició del comitè permanent del partit, encara que des de Cs Catalunya asseguren que no es modificarà gaire els terminis que inicialment ja tenien previstos.

Sigui quin sigui el candidat, des de Cs asseguren que qui lideri la llista donarà un “valor diferencial” a Cs a les eleccions de Barcelona respecte als altres contrincants. En aquesta línia, confien que “l’actitud i el lideratge” de qui encapçali la candidatura serà “diferencial”.

Compareixença de Juli Fernàndez per la B-40

D’altra banda, en relació a la negociació pressupostària Cs ja ha dit en diverses ocasions que considera que els comptes ja fa temps que estan pactats entre PSC i ERC, però que s’està dissimulant. El darrer episodi es va viure al ple d’aquest dijous, quan ERC va cedir en una de les exigències del PSC, l’execució de la B-40.

Sobre aquesta qüestió concreta, i després que la CUP demanés la compareixença de conseller de Territori, Juli Fernández, a la comissió del ram, fonts de Cs avancen que, d’entrada, no veurien malament que el conseller hi comparegués per donar explicacions, tot i que el seu posicionament encara no està tancat. Fernàndez s’ha posicionat en diverses ocasions en contra de la Ronda Nord.