Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Cs reclama a Colau que retornin les taxes de recollida de residus cobrades

ACN Barcelona .-Ciutadans BCN (Cs) reclama al govern d’Ada Colau la devolució dels imports cobrats per la taxa de recollida de residus municipals i que es redueixi a la meitat […]

Avatar
Agències 12/09/2020

ACN Barcelona .-Ciutadans BCN (Cs) reclama al govern d’Ada Colau la devolució dels imports cobrats per la taxa de recollida de residus municipals i que es redueixi a la meitat en els pròxims rebuts del 2020. A través d’un comunicat, la presidenta de Cs a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, critica que aquesta taxa lliga la seva tarifa al consum d’aigua realitzat en els habitatges i remarca que “no diferencia la capacitat econòmica o l’esforç en el reciclatge”, cosa que, a parer seu, “suposa un càstig per a les famílies en estar vinculat al consum de l’aigua”. Guilarte recorda que “la situació econòmica de la ciutat i de les famílies barcelonines s’ha vist agreujada amb la pandèmia” i que a tot això s’hi ha sumat “l’impostàs de Colau i el PSC”.

La presidenta del grup municipal de Ciutadans ha anunciat que la seva formació defensarà en la pròxima comissió d’Economia i Hisenda la devolució dels tributs cobrats i que sol·licitarà que es redueixi un 50% durant la resta del 2020.A més, ha detallat que, com que a l’octubre es tornaran a revisar les ordenances fiscals per al 2021, el seu grup demanarà la retirada d’aquesta taxa fins que el govern municipal demostri que les millores que ha introduït en el servei justifiquen la seva aplicació. A més, reclamarà que es disposi d’una fórmula que desvinculi el tribut del consum de l’aigua per no castigar les famílies.