Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Cs proposa un pla de xoc laboral per a dones i menors de 35 anys

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de Cs ha presentat una proposta de resolució en que proposa un pla de xoc laboral per a dones i menors del 35 anys, que són […]

Avatar
Agències 11/07/2020

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de Cs ha presentat una proposta de resolució en que proposa un pla de xoc laboral per a dones i menors del 35 anys, que són els dos col·lectiu més afectats per la crisi de la covid-19, segons va alertar el Banc d’Espanya en el seu informe anual. La formació ha proposat reformar el sistema de formació, orientació laboral personalitzada i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per “garantir millors oportunitats, itineraris personalitzats als desocupats i dissenyar mesures específiques per als col·lectius més afectats”, segons la diputada de Cs Mercè Escofet.

Segons la diputada, “aquesta crisi econòmica comença amb més desigualtats de base que l’anterior i pot fer que augmentin encara més”. Per això, ha demanat apostar per “polítiques públiques actives d’ocupació amb reformes estructurals profundes que permetin impulsar el mercat de treball i la productivitat”.Escofet també proposa “estudiar el perfil individual” per adequar la formació a les seves necessitats. La diputada també ha demanat “coordinació” entre els departaments d’Empresa i Treball “per identificar les feines que no cobreixen les vacants i adaptar la formació dels aturats perquè puguin desenvolupar-se”.D’altra banda, Cs ha presentat una altra proposta de resolució sobre el teletreball. Escofet considera que “empreses i treballadors estan a l’espera d’una regulació” i que han hagut de fer teletreball “a base d’improvisació i molt d’esforç”. La diputada insta el Govern a fomentar, oferir les eines i els mitjans necessaris per teletreballar, i proposa fer un estudi per determinar les empreses amb disponibilitat i viabilitat de teletreballar i ajudar-les per no perdre competitivitat.Cs també planteja que la Inspecció de Treball pugui garantir la protecció dels drets laborals dels treballadors que fan teletreball i que els departaments de Treball i Polítiques Digital garanteixin que “es respectin els drets de conciliació, descans i prevenció de riscos laborals”.