Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Cs proposa reprovar el Govern al Parlament i li reclama que demani perdó “pels continus escàndols de corrupció i frau”

ACN Barcelona.-Cs vol que el Parlament insti el Govern a demanar perdó “pels continus escàndols de corrupció i frau que durant la present legislatura l’han esquitxat”. La demanda forma part […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-Cs vol que el Parlament insti el Govern a demanar perdó “pels continus escàndols de corrupció i frau que durant la present legislatura l’han esquitxat”. La demanda forma part de les propostes de resolució que el grup liderat per Carlos Carrizosa ha presentat al ple monogràfic sobre corrupció que se celebra aquesta setmana a la cambra catalana. Cs també vol que es reprovi el Govern per suposats “tractes de favor” als líders independentistes empresonats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i per “haver incomplert el deure de facilitar l’accés a la informació i documentació pública a diputats”.

El grup liberal també ha proposat que el Tribunal de Comptes fiscalitzi les despeses de la Generalitat durant la pandèmia de covid-19, ja que hi veu “indicis de frau i corrupció” per les contractacions a dit, que suposen dues de cada tres operacions, sostenen. A més, planteja que el Govern compleixi “el seu deure de col·laboració amb la justícia i els organismes fiscalitzadors” i persegueixi “tots els fraus, males pràctiques, infraccions i sobrecostos”. Per això, l’insta a “exercir tota acció penal, administrativa, comptable o civil per recuperar els perjudicis del patrimoni públic que s’hagin ocasionat”.Així mateix, Cs considera “un doble i injustificat privilegi” la figura de l’indult i busca que el Parlament consideri “una anomalia democràtica” que el Govern no reclami els diners que les delegacions de la Generalitat i el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) van “malbaratar” per a l’1-O. Alhora, pretén que la cambra catalana es comprometi a evitar la politització de la justícia “promovent que tots els vocals del Consell General del Poder Judicial siguin jutges i magistrats nomenats per jutges i magistrats”.