Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Cs proposa que la comissió d’estudi sobre la reconstrucció del Parlament faci seguiment dels acords del ple monogràfic

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de Cs proposa que la comissió d’estudi del Parlament sobre la reconstrucció i la reactivació social i econòmica s’encarregui de fer seguiment sobre el compliment dels […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de Cs proposa que la comissió d’estudi del Parlament sobre la reconstrucció i la reactivació social i econòmica s’encarregui de fer seguiment sobre el compliment dels acords del ple monogràfic sobre la covid-19. Es tracta d’una de les propostes de resolució que ha presentat Cs i que es votaran aquest divendres. El grup de Lorena Roldán concreta que els membres del Govern hauran de comparèixer periòdicament en la comissió per retre comptes. D’altra banda, el partit taronja proposa un pla d’emergència social i una estratègia contra l’exclusió social tenint en compte l’impacte de l’epidèmia en l’àmbit social i econòmic.

En l’àmbit educatiu, Cs demana que els pressupostos de l’any que ve destinin una partida específica perquè tots els alumnes amb necessitats econòmiques tinguin accés a un ordinador i a internet. El grup de Lorena Roldán insta el Govern a començar a treballar ja en els pressupostos del 2021 i a presentar-los abans del 10 d ‘octubre, tal com estableix la llei. Pel que fa al pla d’emergència social per la covid-19, Cs estableix que s’ha de fer un diagnòstic sobre l’impacte i després fer les “reformes que permetin minorar” aquest impacte. Així mateix, Cs reclama que s’elabori una estratègia de prevenció i lluita contra l’exclusió social i un fons per injectar liquiditat als autònoms i petites empreses.En relació a l’àmbit de les residències, Cs vol que es garanteixin els mitjans necessaris i els equips de protecció als professionals d’aquests centres per tal de poder complir els protocols i una atenció adequada. I reclama “potenciar” els serveis d’assistència domiciliària per les persones amb situació de dependència. En l’àmbit del turisme, vol que el Govern insti el govern espanyol a ampliar els ERTO fins que es recuperi l’activitat en aquest sector i destinar els recursos previstos per al Gran Premi de Fórmula 1 cancel·lat a ajudes directes per al sector turístic. Així mateix, proposa crear un Clúster d’Innovació Turística per abordar els “canvis estructurals motivats per la covid-19”. També en referència al comerç, Cs demana subvencions directes i una línia de microcrèdits de fins a 25.000 euros sense comissions per a la restauració.