Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Cs proposa que els ajuntaments no cobrin part dels tributs a les empreses en crisi per la covid-19

ACN Barcelona.-Ciutadans (Cs) ha proposat aquest divendres que els ajuntaments catalans elaborin un pla de rescat social i econòmic davant la crisi generada pel segon rebrot de la covid-19. Segons […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-Ciutadans (Cs) ha proposat aquest divendres que els ajuntaments catalans elaborin un pla de rescat social i econòmic davant la crisi generada pel segon rebrot de la covid-19. Segons han explicat en un comunicat, Cs presentarà una moció a tots els ajuntaments on tenen representació per impulsar un pla d’ajut a les famílies, autònoms, empreses, sectors associatius, culturals i esportius. En concret la formació aposta perquè els sectors econòmics i productius que han vist restringida la seva activitat no paguin de manera parcial o total les taxes, tributs i impost municipals en la part corresponent a 2020 i el primer semestre de 2021 o bonificar l’IBI a les famílies amb disminució d’ingressos.

La formació liberal proposta crear una partida pressupostària d’ajuts a fons perdut dirigits a empreses i famílies que han vist afectada la seva situació econòmica en el segon rebrot, una partida pressupostària especial d’ajudes a aquells sectors econòmics que estan en situació de fallida o impulsar línies d’ajut extraordinàries de suport a l’activitat cultural, esportiva i associativa del municipi. Finalment reclamen elaborar un pla de priorització de la despesa pública.Cs creu que cal reclamar més recursos a les administracions supramunicipals i comptar amb els romanents i superàvits municipals acumulats durant els últims anys i que la Generalitat retorni el deute que té amb els municipis. El diputat de Cs al Parlament Dimas Gragera ha constatat que les mesures que prenguin els consistoris no poden ser “parcials ni propagandístiques” i que cal prioritzar el rescat social i econòmic davant de qualsevol altra despesa no prioritària.