Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Cs pregunta al Govern si les donacions de la Caixa de Solidaritat han tributat i quant se n’ha recaptat

ACN Barcelona.-Cs ha registrat al Parlament una bateria de preguntes adreçades al Govern en què demanen si les donacions d’entitats i particulars a la Caixa de Solidaritat han tributat i […]

Agències 07/08/2019

ACN Barcelona.-Cs ha registrat al Parlament una bateria de preguntes adreçades al Govern en què demanen si les donacions d’entitats i particulars a la Caixa de Solidaritat han tributat i quant s’ha recaptat via impostos. Fonts del partit han explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que la iniciativa es va registrar ahir dimarts a la cambra catalana. Concretament, la formació taronja pregunta com a quin tipus d’entitat està registrada l’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat i qui en són els titulars, si el Govern està exercint algun tipus de control sobre l’origen de les donacions que ha recaptat i quina és la tributació que s’hi aplica, segons l’impost sobre donacions. També vol saber si compta amb algun tipus d’exempció.

La Caixa de Solidaritat, gestionada inicialment per l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) i Òmnium Cultural amb la voluntat de sufragar les multes i fiances sorgides arran del procés independentista a diferents líders polítics, ara és en mans de l’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat. Recentment, la Caixa de Solidaritat va fer front a les sancions que el Tribunal de Comptes va imposar als impulsors del procés participatiu del 9 de novembre de 2014, que ascendien a prop de cinc milions d’euros.