Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Cs denuncia que els pressupostos són “sectaris” i avisa que “no són bons ni per als catalans ni per a la convivència”

ACN Barcelona – El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha denunciat que els pressupostos per al 2023 són “sectaris”. “El principal problema no és que siguin […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha denunciat que els pressupostos per al 2023 són “sectaris”. “El principal problema no és que siguin expansius, és que són sectaris; el problema no és tant que la despesa es dispari, sinó que es gasta en partides que de mostren sectarisme”, ha criticat durant la seva intervenció al ple per defensar l’esmena a la totalitat als comptes. Per la seva banda, el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha avisat que “no són bons ni per als catalans ni per a la convivència” i ha afegit que “són pa per avui i fam per demà”. A més, ha retret al PSC que estigui donant “aire” al Govern amb uns comptes “continuistes” que augura que li permetran esgotar la legislatura.

t>TÍTOL:

Cs denuncia que els pressupostos són “sectaris” i avisa que “no són bons ni per als catalans ni per a la convivència”

SUBTÍTOL:

Carrizosa retreu al PSC que doni “oxigen” al Govern i li faciliti “perpetuar-se” a les institucions

ENTRADETA:

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha denunciat que els pressupostos per al 2023 són “sectaris”. “El principal problema no és que siguin expansius, és que són sectaris; el problema no és tant que la despesa es dispari, sinó que es gasta en partides que de mostren sectarisme”, ha criticat durant la seva intervenció al ple per defensar l’esmena a la totalitat als comptes. Per la seva banda, el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha avisat que “no són bons ni per als catalans ni per a la convivència” i ha afegit que “són pa per avui i fam per demà”. A més, ha retret al PSC que estigui donant “aire” al Govern amb uns comptes “continuistes” que augura que li permetran esgotar la legislatura.

COS:

Durant la seva intervenció Carrizosa s’ha queixat que la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, s’hagi “disfressat de tecnòcrata” i no hagi esmenat “l’agenda separatista” que assegura que s’inclou als comptes. Entre els punts que ha criticat hi ha la despesa a les delegacions a l’exterior, les subvencions a entitats en defensa del català o el pressupost destinat a la CCMA. Tot això, ha afirmat, es podria destinar a eliminar les llistes d’espera, acabar amb els barracons a les escoles o a finançar les residències concertades.

Carrizosa ha criticat especialment el paper dels socialistes, que assegura que estan avalant uns pressupostos que són “substancialment idèntics” als dels executius independentistes anteriors. “El socialisme no s’ha limitat a deixar indefensa la democràcia espanyola, sinó que també rescata el separatisme d’ERC validant la principal eina per perpetuar-se a els institucions”, ha denunciat. Així, ha assegurat que amb els pressupostos s’envia “oxigen” al Govern.

Per la seva banda, Martín Blanco ha dit que no li sembla “una mala notícia” que pactin els comptes ERC i el PSC, sinó que la queixa és que els comptes siguin per “fer el que es fa”. “No va en la línia del que necessiten els catalans”, ha resumit.