Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Cs denuncia l’Ajuntament de Barcelona al Tribunal de Comptes per suposats “incompliments” en la contractació pública

ACN Barcelona.-Ciutadans ha denunciat l’Ajuntament de Barcelona davant el Tribunal de Comptes pel que considera suposats “incompliments” en la contractació pública que fa el govern municipal. Segons la presidenta del […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-Ciutadans ha denunciat l’Ajuntament de Barcelona davant el Tribunal de Comptes pel que considera suposats “incompliments” en la contractació pública que fa el govern municipal. Segons la presidenta del grup municipal, Luz Guilarte, el consistori “abusa de la contractació menor de forma massiva, arbitrària i discrecional”. El grup taronja assegura que ha estat investigant els comptes dels últims exercicis i afirma que hi ha “indicis més que suficients” de possibles incompliments de la llei de contractes del sector públic. En aquest sentit, Cs denuncia que des del 2017 “en gairebé 300 contractes s’evidencia que s’adjudiquen contractes un cèntim per sota del límit legal”.

Guilarte ha remarcat que existeix “una voluntat dolosa de trossejar contractes” per “eludir els requisits i principis essencials en matèria de contractació”, uns contractes que el grup taronja creu que s’haurien d’haver sotmès a licitació a través de procediments oberts. En roda de premsa, la presidenta del grup ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, “d’institucionalitzar” els contractes a dit i de “pervertir” l’ús de la contractació pública. En un informe ja presentat al Tribunal de Comptes, Cs demana que es fiscalitzi l’ajuntament per “detectar possibles incompliments de la normativa jurídico-pública”, i que es procedeixi “com es consideri convenient davant l’existència de possibles il·lícits comptables, administratius o penals”.A més, Cs també creu que s’hauria d’examinar si aquestes pràctiques “obeeixen a una xarxa d’amiguisme o a vincles de confiança” entre les empreses adjudicatàries dels contractes i els responsables polítics.