Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Cs denuncia a la fiscalia la contractació “a dit” de quatre agents de la Policia Local del Prat de Llobregat

ACN El Prat de Llobregat.-El grup municipal de Cs al Prat de Llobregat ha presentat aquest dijous una denúncia a la fiscalia per presumptes irregularitats en el nomenament de funcionaris […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN El Prat de Llobregat.-El grup municipal de Cs al Prat de Llobregat ha presentat aquest dijous una denúncia a la fiscalia per presumptes irregularitats en el nomenament de funcionaris interins del consistori. Es tracta de quatre agents de la Policia Local del municipi que tot i no superar les proves de selecció de les convocatòries del 2013 i 2014 per cobrir 11 places van ser inclosos a la borsa de treball, quan les bases dels concursos ho impedien si no havien aprovat. “Creiem que aquestes quatre places van ser adjudicades de manera arbitrària prescindint de tots els procediments legals establerts”, ha assegurat a la porta dels jutjats Antonio Miguel Ruiz, portaveu local de Cs.

La formació taronja ha explicat que la denúncia és fruit d’un any de feina revisant expedients i que a partir d’abundant documentació, demostra que els quatre agents, que van ocupar les places entre els anys 2017 i 2018 –quan l’actual alcalde Lluís Mijoler era regidor d’Economia, Bon Govern i Transparència-, van ser nomenats “a dit” perquè al no superar les proves d’accés no podien formar part de la borsa de treball com, segons han assegurat, defensa l’Ajuntament. “Aquests nomenaments vulneren els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat que han de presidir l’accés a la funció pública”, ha afegit Ruiz.Concretament, segons Ruiz les proves de selecció les van superar una vintena d’aspirants per cobrir les 11 places d’agents de la Policia Local. Quan els van cridar per ocupar-les, alguns d’ells van renunciar el que va obligar a seleccionar aspirants de la borsa de treball. El problema, ha insistit, és que els quatre agents seleccionats no podien formar-ne part i que per això s’han decisit a presentar la denúncia. El portaveu del grup municipal de Cs, ha afegit que per aquests i altres casos “tenen la percepció” que després de més de quatre dècades al poder, el govern municipal dels comuns “ha normalitzat pràctiques administratives presumptament irregulars, algunes inclús que podrien ser constitutives de delictes”. Per últim, Antonio Miguel Ruiz ha assegurat que els serveis jurídics de Cs continuen treballant en altres expedients i no ha descartat presentar noves denúncies “en breu”. De la seva banda, fonts de l’Ajuntament asseguren que, a l’espera que el departament de recursos humans analitzi en detall la denúncia, estan “molt tranquils”.