Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Cs demanarà explicacions a la Mesa i diu que cal “reconsiderar” quines retribucions són assumibles i quines no

ACN Barcelona – El portaveu de Cs Nacho Martín Blanco ha dit que el seu grup parlamentari demanarà explicacions a la Mesa del Parlament i ha defensat que cal “reconsiderar” […]

Agències 16/02/2023

ACN Barcelona – El portaveu de Cs Nacho Martín Blanco ha dit que el seu grup parlamentari demanarà explicacions a la Mesa del Parlament i ha defensat que cal “reconsiderar” quines retribucions són assumibles i quines no. Això després que el diari ‘Ara’ hagi revelat que la cambra s’ha gastat 3,9 MEUR en premis de jubilació a alts funcionaris i, d’altra banda, que les altes indemnitzacions que van cobrar exmembres de la Mesa fins al 2012. En una entrevista a RTVE, Martín Blanco ha dit que els privilegis “no li semblen ni èticament ni estèticament raonables”. I ha admès que no li agrada gens la imatge que dona el Parlament tot i que “no es pot matar tot el que és gros”. Cs no forma part de la Mesa aquesta legislatura.

Aquest dimarts la Mesa del Parlament ha avalat les condicions laborals actuals dels treballadors de la cambra després que el diari ‘Ara’ publiqués els premis de jubilació a alts funcionaris. La Mesa es remet als últims acords laborals fruit de la negociació col·lectiva, que es van tancar el 28 de juliol del 2022. I també asseguren que des de la supressió de les llicències per edat “s’ha avançat en racionalització i en transparència”.