Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Cs demana que no s’admetin a tràmit les propostes de resolució de JxCat, ERC i CUP que defensen l’autodeterminació

ACN Redacció.-Ciutadans ha presentat a la Mesa del Parlament una petició de reconsideració perquè no s’admetin a tràmit les propostes de JxCat, ERC i la CUP que defensen l’autodeterminació. Concretament, […]

Avatar
Agències 26/09/2019

ACN Redacció.-Ciutadans ha presentat a la Mesa del Parlament una petició de reconsideració perquè no s’admetin a tràmit les propostes de JxCat, ERC i la CUP que defensen l’autodeterminació. Concretament, fan referència a un text que aquestes tres forces han presentat de manera conjunta perquè el Parlament “lideri una resposta institucional” a la sentència de l’1-O “basada en el respecte, la garantia i la defensa dels drets fonamentals civils i polítics, les llibertats, i l’exercici del dret a l’autodeterminació”. En la iniciativa parlamentària també volen que la cambra catalana es comprometi a treballar per la llibertat dels polítics presos “amb l’aplicació d’una amnistia”, en cas que la sentència del Tribunal Suprem sigui condemnatòria.

D’altra banda, la formació liderada per Lorena Roldán també ha presentat una petició a la Mesa del Parlament perquè no s’admeti a tràmit una proposta de la CUP per l’acord per l’autodeterminació i l’amnistia. Concretament, sobre aquesta iniciativa també hi ha presentat una proposta de reconsideració el PSC, en aquest cas per les referències a l’autodeterminació i a la desobediència institucional i civil.