Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Cs demana al TC que remeti el cas del vot delegat de Puig al TSJC per possible “prevaricació” de la Mesa del Parlament

ACN Barcelona – Ciutadans ha presentat aquest dimecres un escrit al Tribunal Constitucional on l’alerta de la decisió de la Mesa del Parlament de mantenir el vot delegat al diputat […]

Agències 06/07/2022

ACN Barcelona – Ciutadans ha presentat aquest dimecres un escrit al Tribunal Constitucional on l’alerta de la decisió de la Mesa del Parlament de mantenir el vot delegat al diputat de Junts Lluís Puig. Després que la mesa de la cambra hagi rebutjat les peticions de reconsideració de Vox, Cs, PP i PSC, el líder de CS, Carlos Carrizosa, ha demanat al TC que remeti el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per possible “prevaricació i desobediència” de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i els “altres membres de la Mesa” implicats en la decisió. En l’escrit, Carrizosa també reclama al TC que “corrobori” si s’estan pagant les dietes de desplaçament a Puig, resident a Bèlgica.

La majoria independentista de la Mesa ha acordat assumir les conseqüències de mantenir la delegació de vot a Puig. En la primera votació d’aquest dimecres, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha comptabilitzat verbalment el vot de Puig a l’hora d’anunciar el resultat. El vot de Puig, però, no ha aparegut al panell del ple per tal de no implicar els funcionaris de la cambra. De fet, amb el mateix objectiu, la majoria independentista de la Mesa estudia ara com assumir la redacció de l’acta de la sessió plenària i ordenar-ne la publicació.