Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Cs demana a Torrent que es retracti per haver convidat Forcadell a un acte per celebrar el 40è aniversari del Parlament

ACN Barcelona.-Ciutadans (Cs) ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que es retracti per haver convidat a l’expresidenta Carme Forcadell a un dels actes per celebrar el 40è aniversari […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-Ciutadans (Cs) ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que es retracti per haver convidat a l’expresidenta Carme Forcadell a un dels actes per celebrar el 40è aniversari de la restitució de la cambra. Així ho ha anunciat el diputat Nacho Martín Blanco, que ha explicat que ja han enviat un escrit a la Mesa sol·licitant-ho. Per a la formació taronja, el parlamentarisme “és radicalment diferent del que representa Forcadell”, i han assegurat que l’expresidenta va ser “decisiva” en “la vulneració de drets fonamentals”. A més, s’ha queixat que la decisió de convocar-la a l’acte “va ser unilateral i es va prendre de forma soterrada” i ha denunciat que Cs se’n va assabentar per la premsa.

Segons els diputats taronges, l’acte es va organitzar “amb nocturnitat” i asseguren que és una falta de respecte que “desprestigia” les institucions catalanes. “Volem que Torrent es retracti i que reconegui que és un error convidar i homenatjar persones com Forcadell”, ha explicat.A l’escrit, Cs qualifica de “xocant i grotesc per al respecte als principis democràtics i constitucionals que haurien de guiar l’actuació de la cambra i la seva autoritat” que Torrent “enaltís” Forcadell, que asseguren que “aprofitant-se de la seva condició de màxima autoritat de la cambra va vulnerar intencionadament els drets fonamentals de molts grups parlamentaris i de tots els ciutadans”. “I tot això en el marc d’una commemoració d’una institució democràtica que haurà de representar i respectar sempre tots els ciutadans”, lamenten.A més, critiquen que Torrent aprofités la celebració per “enaltir Forcadell com si d’una autoritat pública es tractés”. En aquest sentit, indiquen que està “fermament condemnada” a la privació dels honors, tasques i càrrecs públics que tingui, encara que siguin electius, així com a la incapacitat per obtenir-los i la de ser escollida per a un càrrec públic durant el temps que duri la condemna.