Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Cs critica que pel Govern l’FP és un “àmbit educatiu residual” i lamenta que gairebé 20.000 alumnes no tinguin plaça

ACN Barcelona.-Ciutadans creu que pel Govern l’FP “és un àmbit educatiu residual” al qual mai hi ha destinat “ni recursos ni vertadera voluntat de gestió”. Així ho ha denunciat a […]

Avatar
Agències 05/09/2021

ACN Barcelona.-Ciutadans creu que pel Govern l’FP “és un àmbit educatiu residual” al qual mai hi ha destinat “ni recursos ni vertadera voluntat de gestió”. Així ho ha denunciat a través d’un comunicat el diputat de la formació taronja Joan Garcia, després de saber que gairebé 20.000 alumnes s’han quedat sense plaça de Formació Professional. Garcia ha recordat que les xifres de preinscripció ja feien preveure aquest desfasament i ha criticat que la Generalitat no ha sabut reaccionar. A més, ha retret al Govern que hagi creat “falses expectatives” amb campanyes de promoció d’aquests estudis sense poder cobrir la demanda. Segons el diputat, l’FP hauria de ser un “element troncal” per la formació i capacitació dels joves per accedir al mercat laboral.

Garcia ha criticat que les polítiques del Govern “només s’han basat en màrqueting i frases fetes” que després no han tingut una plasmació pressupostària, cosa que ha “frustrat les expectatives” d’aquest col·lectiu.A parer seu, un altre exemple “del desinterès i la manca de polítiques” a llarg termini del Govern és el Centre de Formació Professional d’Automoció CFPA de Martorell, que va ser inaugurat el 2015, va costar 23 milions d’euros i que només s’ha fet servir per fer cursos de reciclatge a persones sense feina. De fet, segons ha denunciat el diputat de Cs, només utilitza un 30% de la seva capacitat total, que és de 15.000 alumnes.Finalment, Joan Garcia ha defensat que per Cs l’FP “és una de les línies estratègiques més importants” perquè és “vital” per poder reduir l’atur entre els joves.