Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Cs, a favor d’una comissió d’investigació al Congrés sobre l’Operació Catalunya: “S’ha de retre comptes, és un cas greu”

ACN Barcelona – La portaveu de Cs a l’Estat, Patricia Guasp, ha assegurat que està a favor que es constitueixi una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats sobre l’Operació Catalunya. […]

Agències 02/03/2023

ACN Barcelona – La portaveu de Cs a l’Estat, Patricia Guasp, ha assegurat que està a favor que es constitueixi una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats sobre l’Operació Catalunya. En declaracions als mitjans davant del Mobile World Congress ha remarcat que Cs “sempre està a favor” d’impulsar aquests òrgans i ha subratllat que en aquest cas “cal retre comptes i que hi hagi totes les responsabilitats polítiques perquè és un cas molt important i greu”. “Totes les comissions d’investigació seran benvingudes”, ha dit, la mateixa setmana que un jutjat de Madrid ha decidit obrir una investigació sobre la qüestió per primera vegada.

D’altra banda, Guasp també s’ha referit al conegut com a ‘Cas Mediador’ i ha lamentat que el PP “doni lliçons” al PSOE i exigeixi una comissió d’investigació quan a tots dos “els corre la corrupció fastigosa per les venes”. “El PP de Rajoy 2.0 dona lliçons al PSOE dels ERO i del ‘Cas Mediador’; la Kitchen i la Gürtel ara demanen una comissió d’investigació”, ha expressat. Per a la portaveu del partit cal que els implicats “desfilin a la comissió d’investigació” i “retin comptes”.

A més, ha lamentat que s’hagi utilitzat el Congrés com a “centre d’operacions” d’una trama que considera que “no només és corrupta, sinó també vergonyosa”.

<strong>Ferrovial</strong>

La portaveu del partit ha aprofitat per lamentar que Ferrovial hagi decidit canviar la seva seu a Holanda i ho ha atribuït a la “inseguretat jurídica”, la “inestabilitat política” i els impostos a la banca. A més, s’ha mostrat “decebuda” que la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, hagi acusat el país de ‘dúmping fiscal’. “Què serà el següent? Cridar al boicot? Nacionalitzar empreses?”, ha demanat.

Guasp ha aprofitat per llançar dues iniciatives de la formació per evitar que marxin les empreses i ha proposat que s’inverteixi el 3% del PIB a innovació i que es creï una normativa perquè es pugui crear empreses en 24 hores.