Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Criteria multiplica per nou el seu benefici durant el primer semestre, fins als 1.483 MEUR

ACN Barcelona.-Criteria, el hòlding de participades de La Caixa, va registrar un benefici de 1.483 MEUR durant el primer semestre d’aquest exercici, gairebé nou vegades més respecte al mateix període […]

Avatar
Agències 11/08/2021

ACN Barcelona.-Criteria, el hòlding de participades de La Caixa, va registrar un benefici de 1.483 MEUR durant el primer semestre d’aquest exercici, gairebé nou vegades més respecte al mateix període de l’any passat (170 MEUR). La companyia atribueix bona part de l’increment a l’impacte positiu derivat de la fusió entre Bankia i CaixaBank, tancada el març passat. Segons l’informe semestral de Criteria, l’operació va reportar un resultat extraordinari de 891 MEUR al grup. Per altra banda, el resultat d’explotació –agrupa els beneficis que s’obtenen directament a través de les empreses participades- va ascendir als 617 MEUR, gairebé el triple respecte al primer semestre de l’any passat (214 MEUR).

Dins el resultat d’explotació, cal destacar el pes de la cartera bancària, que va aportar 467 MEUR de benefici. La xifra és quatre vegades més alta en comparació als sis primers mesos de 2020, quan es van guanyar 109 MEUR. L’increment respon sobretot al comportament de CaixaBank -participada en un 30% per Criteria-, que va tancar el primer semestre amb un benefici net de 4.181 MEUR, superant àmpliament els guanys de 205 MEUR registrats entre gener i juny de l’any passat després de l’impacte de la pandèmia. També dins la cartera financera hi apareixen els beneficis obtinguts a través de les inversions a The Bank of East Asia (participació del 17,4%) i el grup financer Inbursa (9,1%).L’altra pota del resultat d’explotació és la cartera industrial i de serveis, que agrupa les participacions de Criteria a Naturgy (25,6%), Suez (5,8%), Cellnex (4,4%), Saba (99,5%) i Telefónica (1,3%). Els beneficis d’aquesta partida durant el primer semestre van ser de 176 MEUR, un 59% més en termes interanuals. Segons el grup, aquesta millora s’explica per un menor impacte de la crisi de la covid-19 i per la disminució de la incertesa global.Per contra, la gestió d’actius immobiliaris va generar unes pèrdues de 7 MEUR –l’any passat es van guanyar 11 MEUR-, mentre que les despeses d’infraestructura van ascendir als 19 MEUR (+11,8%).