Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Creixen un 37% els usuaris dels Serveis socials de Calafell arran de la crisi de la covid-19

ACN Calafell.-La pandèmia de la covid-19 ha fet créixer un 37% el nombre d’usuaris dels Serveis Socials de Calafell. Segons dades municipals, des de la declaració de l’estat d’alarma el […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Calafell.-La pandèmia de la covid-19 ha fet créixer un 37% el nombre d’usuaris dels Serveis Socials de Calafell. Segons dades municipals, des de la declaració de l’estat d’alarma el 14 de març, s’han obert 500 expedients nous d’atenció a unitats familiars. Al mateix temps, 417 expedients anteriors han requerit assistència perquè la situació de les famílies usuàries s’ha vist agreujada. Durant aquests dos mesos, els Serveis socials han fet 2.517 actuacions urgents. La tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets, Helena Rubio, ha assegurat que s’han adreçat al consistori “moltes persones que mai no havien estat usuàries dels Serveis socials”. La demanda principal és el suport alimentari, seguit d’ajudes per al lloguer i per pagar els subministraments bàsics.

Per atendre l’onada de demandes, l’Ajuntament ha aprovat un nou tipus d’ajut d’urgència, amb imports d’entre 90 i 300 euros, de tramitació simplificada. Són ajuts compatibles amb d’altres que pugui rebre la persona o unitat familiar.Segons el consistori, els demandants dels Serveis socials es divideixen en tres perfils: els usuaris que no tenien estalvis abans de la crisi, els que els han exhaurit i els que han contret deutes per poder superar la situació.