Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Creixen un 3% interanual les vendes a les grans superfícies a l’octubre

ACN Barcelona.-L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a l’octubre ha crescut un 3% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). L’evolució […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a l’octubre ha crescut un 3% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). L’evolució a l’alça es deu a l’augment de les vendes d’alimentació (13,2%). En canvi, les vendes de la resta de productes han caigut un 4,5%. En l’acumulat de gener a octubre, la variació de l’índex ha estat del 3,1% respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades d’alimentació han crescut un 8,3%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 0,8%.

A preus constants, és a dir, eliminant l’efecte dels preus, l’índex creix un 3,5% interanual a l’octubre del 2019. Per grups de productes, les vendes d’alimentació pugen un 11,8%, mentre que la resta de productes disminueixen un 2,7%.