Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Creixen un 15% les certificacions de l’Estat a Lleida per exportar fruita fora de la UE en els 5 primers mesos de l’any

ACN Alcoletge.-La Unitat de Certificació d’Agricultura de la subdelegació del govern de l’Estat a Lleida ha incrementat un 15% les certificacions tramitades per exportar fruita a països que no pertanyen […]

Avatar
Agències 11/06/2020

ACN Alcoletge.-La Unitat de Certificació d’Agricultura de la subdelegació del govern de l’Estat a Lleida ha incrementat un 15% les certificacions tramitades per exportar fruita a països que no pertanyen a la Unió Europea durant els cinc primers mesos d’aquest any. Segons el subdelegat José Crespín, aquesta dada demostra que la unitat “ha aconseguit convertir-se en un punt de referència per a les empreses exportadores de fruita tant de Lleida com de la Vall de l’Ebre”. La subdelegació del govern espanyol a Lleida ha mantingut operatives durant l’estat d’alarma les certificacions per exportar tant fruita com productes de sanitat animal a tercers països.

Crespín ha donat a conèixer aquestes dades en el transcurs de la visita que ha fet aquest dijous a la central frigorífica Frutaria, delegació d’Exagar (Explotaciones Agroalimentarias Aragonesas) a Alcoletge (Segrià), pertanyent al grup SAMCA, un dels grups exportadors de fruita amb major volum de certificacions tramitades des de la subdelegació per poder exportar a tercers països. De les més de 2.000 certificacions emeses l’any 2019 per la Unitat de Certificació d’Agricultura de l’Estat a Lleida, el 21% correspon a aquesta empresa amb un creixement del 113% respecte a les certificacions generades l’any 2018. Frutaria va obtenir recentment la certificació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació que habilita les instal·lacions de la central frigorífica per dur a terme ‘in situ’ les inspeccions de la fruita amb destinació a Sudàfrica i altres països, la qual cosa agilitza els tràmits.