Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Creix significativament el rendiment dels universitaris durant el confinament, segons un estudi

ACN Barcelona.-El rendiment dels universitaris ha crescut significativament durant el confinament, segons un estudi del centre tecnològic Eurocat i la Universitat Autònoma de Madrid amb 458 alumnes matriculats en tres […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-El rendiment dels universitaris ha crescut significativament durant el confinament, segons un estudi del centre tecnològic Eurocat i la Universitat Autònoma de Madrid amb 458 alumnes matriculats en tres assignatures diferents. La investigació xifra la millora entre un punt i dos sobre deu en les notes obtingudes. El percentatge d’aprovats ha millorat en 20 punts, passant del 70 al 90%, i el nombre d’alumnes que s’han presentat a les proves també ha augmentat en 10 punts, del 85 al 95%.

Pel que fa a les possibles causes, la investigació assenyala la reacció positiva i responsable dels estudiants i professors davant la situació, redoblant esforços per transmetre el temari amb totes les eines al seu abast i atenent a les activitats proposades, respectivament.En aquest sentit, la recerca posa en relleu que no hi ha influència de canvis en el temari; ni en el mètode d’avaluació, que ja era telemàtic, o en l’equip docent. S’han seleccionat assignatures, justament, en què tots aquests elements no s’han modificat en els tres últims anys. Els investigadors han descartat també la influència de possibles trampes en les proves d’avaluació a distància. L’estudi s’ha dut a terme amb 458 estudiants matriculats en les assignatures d’Informàtica Aplicada i Disseny d’Instal·lacions de Tractament d’Aigua del grau d’Enginyeria Química, i Metabolisme del grau en Nutrició Humana i Dietètica.

Relacionats