Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Creen un canal de salut per atendre dubtes sobre el coronavirus de 2.400 persones grans que viuen soles a Barcelona

ACN Barcelona.-El programa ‘Vincles’ de Barcelona, adreçat a persones grans que viuen soles, ha creat un canal de salut per atendre dubtes sobre el coronavirus. S’han distribuït els 2.400 usuaris […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Barcelona.-El programa ‘Vincles’ de Barcelona, adreçat a persones grans que viuen soles, ha creat un canal de salut per atendre dubtes sobre el coronavirus. S’han distribuït els 2.400 usuaris en 21 grups diferents on l’equip sanitari transmetrà les informacions que siguin d’interès sobre la pandèmia. També es respondran preguntes individuals. No és un telèfon d’urgències, sinó un canal d’informació. El programa ‘Vincles’ permet gestionar les relacions socials de les persones grans que viuen soles a través d’una aplicació senzilla instal·lada en una tauleta o un telèfon intel·ligent.

El nou canal de Salut que es crea està atès per un equip sanitari format per un metge i una infermera, que respon a les diferents qüestions que es plantegin pel canal habilitat mitjançant text o missatge de veu.El perfil de les persones usuàries de VinclesBcn és el d’una persona major de 65 anys, empadronada a Barcelona i que se sent sola. Els 40 centres de Serveis Socials de la ciutat en són els principals prescriptors, encara que des de l’àmbit sanitari també es fan derivacions al servei.