Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Creen l’ampolla ‘Aigua de Figueres’ per fomentar el consum domèstic d’aixeta

ACN Figueres.-L’Ajuntament i l’empresa municipal Fisersa han creat l’ampolla ‘Aigua de Figueres’ per fomentar el consum domèstic d’aixeta. Per fer-ne difusió, impulsaran una campanya a partir de dilluns per distribuir […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Figueres.-L’Ajuntament i l’empresa municipal Fisersa han creat l’ampolla ‘Aigua de Figueres’ per fomentar el consum domèstic d’aixeta. Per fer-ne difusió, impulsaran una campanya a partir de dilluns per distribuir més de 1.500 exemplars de vidre reutilitzables. Els veïns que hi estiguin interessats podran recollir-los a la seu de l’Ajuntament dilluns d’onze a una del migdia. L’objectiu és donar a conèixer la gestió i el tractament de l’aigua potable de la ciutat, procedent majoritàriament de la serra de les Salines i del puig de Bassegoda a través de l’embassament de Darnius-Boadella. La campanya també reivindica els atributs d’aquesta aigua,”400 vegades més econòmica que l’embotellada” i ecològica perquè “evita la generació de residus”.

A banda de la campanya de distribució, el consistori preveu posar a disposició de bars, restaurants i hotels unes 300 ampolles addicionals per fomentar el seu ús en establiments del municipi i aconseguir una major repercussió entre els visitants i turistes, assimilant-se a altres països europeus on és habitual servir aigua procedent de l’aixeta en ampolles de vidre.Les ampolles de vidre que es distribuiran durant els pròxims dies tenen el seu origen en el treball de recerca que va realitzar una estudiant de secundària de Figueres, Maria Pou, i que analitzava la presència de plàstics a l’aigua potable i la qualitat química de l’aigua de Figueres.L’any 1986 l’Ajuntament de Figueres va promoure la creació de l’empresa municipal Figueres de Servei, SA (FISERSA) que amb el pas del temps ha anat assumint, a més de la gestió integral del cicle de l’aigua, els serveis de transport col·lectiu de passatgers, la gestió de la grua municipal i els aparcaments en zones blaves i verdes, entre d’altres.