Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Covax reclama als governs que acceptin totes les vacunes aprovades per l’OMS per viatjar sense restriccions

ACN Brussel·les.-Els organismes que formen part de Covax, la iniciativa per fer arribar la vacuna contra la covid-19 als països pobres, reclamen als governs d’arreu del món que acceptin per […]

Avatar
Agències 01/07/2021

ACN Brussel·les.-Els organismes que formen part de Covax, la iniciativa per fer arribar la vacuna contra la covid-19 als països pobres, reclamen als governs d’arreu del món que acceptin per viatjar sense restriccions totes les vacunes contra la covid-19 declarades “segures” per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El mateix dia que entra en vigor el passaport sanitari a tota la UE, els països pobres demanen que s’incloguin les seves vacunes en les iniciatives per facilitar els viatges o l’assistència a esdeveniments. “Qualsevol mesura que només permeti a la gent protegida per un subgrup de vacunes aprovades per l’OMS beneficiar-se de la reobertura dels viatges dins i amb aquesta regió crearà un sistema a dos nivells”, alerten.

En els darrers dies, les queixes han vingut especialment de l’Índia i la Unió Africana, on s’ha vacunat principalment amb un vaccí anomenat ‘Covishield’ d’AstraZeneca. Aquest no és el mateix que va rebre la llum verda de l’Agència Europea del Medicament (EMA), anomenat ‘Vaxveria’. ‘Covishield’, però, sí que està en la llista de vacunes declarades “segures i efectives” de l’OMS.