Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Costa (JxCat): “Amb Torrent el conflicte és la divergència estratègica en la defensa de la sobirania del Parlament”

ACN Barcelona.-El vicepresident del Parlament, Josep Costa, assegura que “amb Roger Torrent el conflicte és la divergència estratègica en la defensa de la sobirania del Parlament”. En una entrevista a […]

Avatar
Agències 02/05/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Parlament, Josep Costa, assegura que “amb Roger Torrent el conflicte és la divergència estratègica en la defensa de la sobirania del Parlament”. En una entrevista a ‘El Món’, Costa ha rebutjat que “es caracteritzi la falta de coincidència estratègica reduint-la a un problema de comunicació o de relació personal” entre ell i Torrent. Creu que amb la polèmica conversa telefònica entre ell i Joan Garcia de Ciutadans (Cs) “s’ha fet una campanya presentant una versió dels fets absolutament esbiaixada, fora de context i maliciosa”. Costa recorda que tots dos gestionen l’àrea econòmica i afirma que aquesta trucada “no era per fer cap pacte” sinó “aconseguir el consens” per donar 2 MEUR per investigar sobre la covid-19.

Costa detalla que per part de l’oposició “hi havia suspicàcies que es pogués fer un ús propagandístic” de la donació de la cambra per pal·liar els efectes del coronavirus. Segons Costa, tot va començar “perquè inicialment els grups de l’oposició no estaven d’acord que els diners anessin al Govern, sinó que pensaven que s’havien d’entregar directament a hospitals i centres de recerca”. “Però un informe de l’auditoria de comptes va dir que no es podia fer així i que l’única manera era donar-los al Govern”, ha explicat tot afegint que a la reunió de la Mesa de dimarts passat s’estava parlant com “repartir aquests diners”.”Si a mi se m’encarrega una cosa que ha de ser per consens, suposo que tothom entendrà que jo he de parlar amb tothom, sigui oposició, sigui aliat de Govern”, justifica tot subratllant que també ha de “parlar amb l’altre vicepresident” perquè tenen compartides les competències en gestió econòmica.El vicepresident del Parlament creu que la trucada “s’ha magnificat i s’ha tergiversat” i que “s’ha fet una campanya” en la qual s’ha vist “arrossegat”. Per aquesta raó, Costa ha dit que no té “intenció de dimitir ni de demanar dimissions” tal com van demanar alguns càrrecs d’ERC a través de les xarxes.Amb un fil de missatges a Twitter, Costa ha afegit que demanarà que es faci pública la gravació íntegra de la reunió. “Així tothom podrà valorar si hi ha hagut una conxorxa o una difamació”. També “exigirà” a ERC i a Torrent que no se “l’obligui” a compartir “ni un dia més” les competències de gestió econòmica amb Cs.”No dimitiré ni demanaré la dimissió de ningú. Quan hi hagi eleccions la gent podrà jutjar la nostra feina des de gener de 2018. Tenc ofici i benefici. El dia que no em senti útil per al procés d’independència de Catalunya no m’hauran de demanar que me’n vagi”, conclou.