Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Costa admet haver participat en una reunió amb grups identitaris però nega haver-ho fet en nom de JxCat

ACN Barcelona.-Josep Costa ha admès haver participat aquest dijous en una reunió telemàtica amb diversos grups independentistes, entre els quals alguns d’identitaris, però ha negat taxativament haver-ho fet en nom […]

Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-Josep Costa ha admès haver participat aquest dijous en una reunió telemàtica amb diversos grups independentistes, entre els quals alguns d’identitaris, però ha negat taxativament haver-ho fet en nom de Junts per Catalunya o exercint qualsevol altra representació que no fos estrictament la personal. A banda, el vicepresident del Parlament ha lamentat que no se l’havia informat prèviament de qui assistiria a la reunió i, en tot cas, assegura que en cap moment s’havia plantejat la trobada com una reunió per explorar possibles aliances electorals, sinó com una reunió privada per analitzar el moment que travessa el moviment independentista. També ha indicat que si hagués sabut qui hi hauria no s’hi hauria connectat.

A la reunió, convocada pel col·lectiu Donec Perficiam, creat per set exsecretaris nacionals de l’ANC que van deixar la direcció de l’entitat el 3 de novembre, hi va haver membres de l’Assemblea de Represaliats i Activistes, el Bloc Sobiranista Català, Demòcrates de Catalunya, Directe68, Força Catalunya, Front Nacional de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència. També hi va haver alguns noms destacats per a l’imaginari col·lectiu independentista com el de Roger Español. Costa ha indicat que alguns d’aquests participants han expressat també a posteriori la poca sintonia amb part dels grups presents a la reunió, alguns dels quals, per exemple, acusats de xenofòbia.Segons el vicepresident del Parlament, els exsecretaris de l’ANC li havien expressat prèviament la preocupació per la disgregació que sofreix el moviment independentista i amb posterioritat el van informar que s’havia convocat una reunió amb forces d’aquesta opció política per si li interessava assistir-hi.Afirma que li van enviar la convocatòria i els enllaços per accedir a la reunió telemàtica, i que els convocants sabien que, en tot cas, hi assistiria a títol personal. S’hi va connectar quan la reunió ja havia començat, i va rebre una trucada que no li va permetre estar pendent de les presentacions. Hi havia alguns coneguts, com el mateix Español, un representant de Demòcrates, el partit d’Antoni Castellà, o els exmembres del secretariat de l’ANC, però també hi havia moltes cares desconegudes.Costa afirma que no va estar molt pendent de la reunió, i que cap al final va intervenir per fer quatre reflexions, sense donar més importància a la qüestió. Per això nega taxativament les informacions que han aparegut amb posterioritat que indiquen que la trobada va servir per explorar coalicions electorals de cara als comicis del 14 de Febrer, o bé que hi assistís com a representant de Junts per Catalunya. El partit també ha negat taxativament que enviés ningú en nom seu a la reunió.Finalment ha assegurat que si prèviament hagués sabut qui hi hauria no s’hi hauria connectat, i que si hagués estat pendent de les presentacions hauria sortit de la reunió. Ha admès que va pecar de bona fe i lamenta que a través del seu nom es pugui donar visibilitat a grups amb els quals assegura que no té res a veure.