Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Corroboren la veracitat del currículum aportat per l’empresa guanyadora del disseny del futur Museu Barroc a Manresa

ACN Manresa.-El comitè d’experts definit a les bases de participació del concurs de projectes per a la redacció del projecte museogràfic del Museu del Barroc de Catalunya ha elaborat un […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Manresa.-El comitè d’experts definit a les bases de participació del concurs de projectes per a la redacció del projecte museogràfic del Museu del Barroc de Catalunya ha elaborat un informe en què deixa clar que ha pogut constatar la veracitat de la informació continguda en el currículum presentat per l’empresa Croquis, guanyadora del disseny del futur museu. Una altra de les empreses que va optar a la convocatòria va presentar un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Manresa en considerar que el guanyador del projecte havia falsejat el currículum. Segons informa el consistori, el jutge també ha desestimat la mesura cautelar d’aturar el projecte.

El comitè d’experts assegura que ha pogut constatar de manera fefaent, a través de certificacions signades per diverses institucions i museus aportades per Croquis, la veracitat dels mèrits que aquesta empresa s’atribueix al currículum. D’aquesta manera, asseguren que els resultats “permeten confirmar sense cap ombra de dubte la valoració que es va fer al seu dia i, conseqüentment, es ratifica en la puntuació atorgada en tots i cadascun dels criteris a Croquis”. El jutjat desestima la mesura cautelar per aturar el procésDes de l’Ajuntament de Manresa expliquen que el procés de contractació de l’empresa guanyadora de la segona fase podrà tirar endavant, després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona hagi desestimat la mesura cautelar que havia demanat l’empresa Transversal per suspendre aquest procés.El jutjat, que ja havia rebutjat també la mesura cautelaríssima demanada per aturar immediatament el procés, argumenta que “una suspensió comportaria una afectació de l’interès públic, aniria en contra dels interessos legítims de l’empresa guanyadora i posaria en perill la recepció d’una subvenció FEDER”. Per això, diu el jutjat, “la mesura cautelar causaria una afectació significativa als interessos públics i de tercers i en canvi no s’ha arribat a posar de manifest per part de ‘’empresa recurrent una afectació o dany que no puguin ser compensats si el recurs és estimat”.