Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Cornellà de Llobregat preveu crear més de 3.000 habitatges socials protegits en 10 anys

ACN Cornellà de Llobregat.-L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat crearà 3.187 habitatges socials protegits en la pròxima dècada, segons el nou Pla d’Habitatges (2020-2030) aprovat al ple del gener. Del total, […]

Avatar
Agències 29/03/2021

ACN Cornellà de Llobregat.-L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat crearà 3.187 habitatges socials protegits en la pròxima dècada, segons el nou Pla d’Habitatges (2020-2030) aprovat al ple del gener. Del total, 2.943 seran de nova construcció, als quals s’han de sumar 100 pisos més de la Borsa de Lloguer Social, més una aportació de 50 habitatges per conveni amb l’Agència Catalana d’Habitatge (ACH), i 94 pisos que formen part de l’increment de reserves produïdes al marge del planejament. Tot i que l’Ajuntament no té competències en matèria d’habitatge, impulsarà el Pla a través tant dels seus recursos propis, com a partir de la col·laboració amb les administracions (principalment el Consorci Metropolità de l’Habitatge) i d’acords amb promotors públics i privats.

Aquest nou planejament urbanístic, que permetrà incrementar un 61% l’actual oferta d’habitatge protegit, s’ha dissenyat i definit d’acord amb les circumstàncies i realitats de creixement territorial de la ciutat, tot tenint en compte els principis de sostenibilitat ambiental i social i amb l’objectiu d’afavorir l’accés a l’habitatge als col·lectius més vulnerables i al jovent.Les diferents actuacions contemplades al planejament urbanístic s’estructuren en cinc àmbits territorials a partir dels cinc eixos verds que ordenen la ciutat segons el projecte Cornellà Natura. Per àmbits, la major de part dels pisos protegits estaran situats a la zona de Ribera Salines (53%), Pedró-Gavarra (24%), Suris-Fontsanta (11%), Almeda-Famades (12%).Ja s’ha iniciat el procés de construcció dels primers 43 habitatges de lloguer protegit al barri d’Almeda. Aquests aniran adreçats al jovent, i els construeix la Fundació Privada Salas per l’Accesibilitat, tot i que el sorteig de futurs inquilins i el preu de lloguer estarà gestionat per l’Ajuntament de Cornellà.