Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Cornellà de Llobregat ha imposat més de 500 denúncies a conductors de patinets elèctrics durant el 2020

ACN Barcelona.-En el que portem de 2020, la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat ha obert 512 expedients sancionadors a conductors de patinets elèctrics per incompliment de l’ordenança que en […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-En el que portem de 2020, la Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat ha obert 512 expedients sancionadors a conductors de patinets elèctrics per incompliment de l’ordenança que en regulen l’ús. La gran majoria s’han produït per circular més d’una persona (110), per anar sense casc homologat (73) i per conducció negligent (64). També destaquen les multes per conduir amb auriculars (62), fent ús del telèfon mòbil (50) o per circular per la vorera (48). Davant l’augment d’accidents amb vehicles de mobilitat personal (VMP) involucrats, l’Ajuntament de Cornellà estudia la possibilitat d’imposar una llicència administrativa per poder circular amb aquests ginys pel municipi.

El consistori recorda, que segons consta a les ordenances municipals, les bicicletes i els patinets elèctrics no poden circular per les voreres, han de respectar els sentits de circulació de cada via i que han d’estar dotats de frens, timbres, llums i elements reflectors. A més, en el cas concret dels patinets, han de circular preferentment pels carrils bici, tot i que també poden circular per passejos i voreres àmplies -d’almenys 3 metres d’amplària- sempre que no superin els 10 km/h. Els menors de 16 anys no poden conduir patinets elèctrics i els patinets de menys d’un metre de llarg tenen prohibida la circulació per la calçada. A més, els conductors i conductores de patinets elèctrics estan obligats a portar casc homologat.