Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Cop policial contra la “major xarxa criminal” de narcotràfic que operava al País Valencià amb ramificacions a Catalunya

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha practicat aquest dimecres diverses detencions i 13 registres a Barcelona, València, Alacant i Madrid en una operació contra la “major xarxa criminal” de narcotràfic i […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha practicat aquest dimecres diverses detencions i 13 registres a Barcelona, València, Alacant i Madrid en una operació contra la “major xarxa criminal” de narcotràfic i blanqueig de capitals que operava en aquest sector de la península. Un centenar d’efectius han participat en l’operació. Fins al moment s’han comissat més de 600.000 euros en efectiu ocults en diferents compartiments a l’interior de diversos domicilis i s’han localitzat 300 propietats valorades en més de 20 milions d’euros. A banda, s’han bloquejat més de 600 comptes bancaris. Segons les informacions facilitades per la policia, s’imputen a la xarxa operacions de blanqueig superiors a 7 milions.

El dispositiu policial que s’ha dut a terme avui s’emmarca dins l’anomenada operació ‘Beautiful’, que va començar el 2008 i que fins ara ha comportat més de 40 detencions i el comís de prop de 4.000 quilos de cocaïna, armes de foc i un gran nombre de vehicles d’alta gamma i embarcacions de luxe.Segons la policia, l’organització criminal estava assentada principalment a Alacant, tot i que comptava amb “fortes ramificacions” a Madrid, Galícia, València, Múrcia i Barcelona. La xarxa es dedicava al tràfic de drogues a la Unió Europea i, de manera paral·lela, blanquejava els guanys amb diferents mètodes i sistemes.