Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Convergència Aranesa vol impugnar el ple que va nomenar Vergés com a síndica d’Aran

ACN Vielha.-Convergència Aranesa (CdA) creu que el nomenament de la síndica d’Aran, Maria Vergés, és nul per incompatibilitat de càrrecs i vol impugnar el ple del passat dijous 29 d’octubre. […]

Avatar
Agències 02/11/2020

ACN Vielha.-Convergència Aranesa (CdA) creu que el nomenament de la síndica d’Aran, Maria Vergés, és nul per incompatibilitat de càrrecs i vol impugnar el ple del passat dijous 29 d’octubre. La Llei d’Aran no permet al síndic d’Aran tenir un altre càrrec a cap altra administració i Convergència Aranesa diu que Vergés era regidora de l’Ajuntament de Vielha en el moment de la seva investidura. La síndica d’Aran ha publicat a les xarxes socials la carta de renúncia al càrrec de regidora amb data 28 d’octubre. Convergència Aranesa creu que la renúncia encara no era efectiva i per això ha presentat aquest dilluns una carta als serveis jurídics de la Generalitat perquè dictamini al respecte. Per CdA el ple d’investidura s’hauria de repetir.

L’oposició al Conselh Generau ha recordat que no vol que es repeteixi el mateix que va succeir amb l’exsíndic Francés Boya, qui va estar exercint de síndic i regidor de l’Ajuntament de Les durant 16 mesos, quan la Llei d’Aran no permet exercir dos càrrecs en dues administracions diferents.