Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Controls de temperatura a l’entrada i sense comiats a la terminal: la proposta de la indústria per reactivar vols

ACN Brussel·les.-L’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA, per les seves sigles en anglès) ha proposat una sèrie de mesures de seguretat per viatjar que inclou el control de temperatura a […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Brussel·les.-L’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA, per les seves sigles en anglès) ha proposat una sèrie de mesures de seguretat per viatjar que inclou el control de temperatura a l’entrada de l’aeroport, la prohibició dels comiats a la terminal i l’ús de mascaretes obligatòries abans i durant el vol. El lobby de les aerolínies creu que abans del vol els governs haurien de recol·lectar informació sanitària dels passatgers i exigir una declaració de salut a l’arribada. IATA aposta per limitar els contactes en cabina, per exemple, prohibint les cues pel lavabo o “simplificant” el càtering.

Així, el sector pretén influenciar el nou protocol de seguretat que està preparant l’Organització Internacional de l’Aviació Civil amb l’Organització Mundial de la Salut de cara a la reactivació del tràfic aeri i que presentarà previsiblement a finals de maig.El sector vol limitar les aglomeracions als aeroports prohibint l’accés a les terminals als acompanyants dels passatgers, excepte si són menors o tenen alguna discapacitat. A més, demana que es redissenyin les àrees d’embarcament per garantir la distància entre els passatgers a les cues.