Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Controlada la primera fase d’extinció del foc al vaixell que crema a prop del port de Tarragona

ACN Tarragona.-Els bombers han aconseguit controlar la primera fase d’extinció del foc que crema al vaixell de transport de bestiar que es trobava buit en una zona de fondeig del […]

Avatar
Agències 06/08/2021

ACN Tarragona.-Els bombers han aconseguit controlar la primera fase d’extinció del foc que crema al vaixell de transport de bestiar que es trobava buit en una zona de fondeig del port de Tarragona a l’espera de poder carregar en els pròxims, segons han informat l’autoritat portuària tarragonina. L’incendi està actiu des de primera hora de la tarda. Els cossos d’emergències continuaran treballant durant la nit ja que el sistema de contra incendis del buc és insuficient per apagar-lo completament. Els responsables de l’operatiu han remolcat el vaixell fins al dic de Llevant per poder actuar amb mitjans des de terra i extingir totalment el foc. La vintena de persones de la tripulació han estat traslladades amb remolcador al port i no hi ha ferits.

(Aquesta notícia actualitza la publicada a les 16h49 hores amb més informació de l’evolució del foc)El vaixell es diu Elbeik i porta la bandera de Togo. 37 efectius distribuïts en una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat amb helicòpter fins al vaixell per avaluar l’incendi i mirar d’apagar el foc, que afectaria la segona planta sota el pont de l’embarcació. El Port de Tarragona ha activat en alerta de nivell 1 el seu pla d’autoprotecció. Segons ha informat l’autoritat portuària tarragonina a Twitter, les primeres informacions indiquen que l’origen del foc es localitza en la zona d’acomodació i estança, sota el pont del vaixell. L’incendi afecta totalment aquesta zona de l’embarcació.El fum negre que provoca el foc és causat per la combustió d’una llanxa salvavides del buc, on no hi ha càrrega, ni animals, afegeix el Port de Tarragona. Els responsables del dispositiu de seguretat descarten “qualsevol risc de vessament al mar provinent del vaixell”. Tot i això, el Port ha preparat barreres de contenció per actuar immediatament en cas que es produís una filtració.En les tasques d’extinció, que es realitzen des del principi de la tarda amb remolcadors i des del vaixell, hi treballen de manera conjunta membres dels Bombers de la Generalitat, del Parc Químic de Seguretat i Salvament Marítim.Per raons de seguretat i per facilitar la tasca de l’operatiu antiincendi, s’ha tancat el mar un quilòmetre a la ronda del buc. Un cop extingit el foc, una gavarra retirarà tota l’aigua acumulada a l’interior del vaixell sense haver-la de llançar al mar. Es bombejarà i es tractarà com a residu líquid.