Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Consumir menys greixos saturats pot reduir lleugerament el risc de patir ictus o infart de miocardi

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-Un estudi impulsat per la Universitat Pompeu Fabra i el Centre Cochrane Iberoamericà ha revelat, amb un grau de certesa “moderat”, que la reducció del consum de greixos saturats durant, com a mínim, dos anys, pot reduir lleugerament el risc de patir malalties cardiovasculars com l’ictus o l’infart de miocardi. En termes quantitatius, aquesta reducció del consum podria evitar entre un i dos casos d’ictus o infart de miocardi per cada 100 persones. Per altra banda, l’estudi ha evidenciat que consumir menys greixos saturats produeix, amb un grau de certesa “alt”, “poc o cap efecte” en la mortalitat. L’estudi ha analitzat les dades de 50.000 participants i ha conclòs que la reducció del risc de patir aquestes patologies és de l’1,4%.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió