Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Consum flexibilitzarà els requisits del petit comerç per impulsar l’economia local i fomentar la sostenibilitat

ACN Madrid.-El Ministeri de Consum ha obert aquest dilluns a audiència pública el Reial Decret per regular i aclarir els requisits en matèria d’higiene i comercialització dels productes alimentaris servits […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Madrid.-El Ministeri de Consum ha obert aquest dilluns a audiència pública el Reial Decret per regular i aclarir els requisits en matèria d’higiene i comercialització dels productes alimentaris servits en establiments de petit comerç per impulsar l’economia local, millorar les garanties alimentàries i fomentar la sostenibilitat. L’objectiu és recollir l’opinió dels ciutadans, així com d’organitzacions i associacions, i obtenir aportacions per “enriquir” el projecte normatiu. La regulació afectarà més de 350.000 establiments. Aquests hauran d’oferir als clients, sense cost addicional, la possibilitat d’emportar-se els aliments que no hagin consumit. Per a això, aportaran envasos reutilitzables, compostables o fàcilment reciclables.

També es permetrà l’ús d’envasos reutilitzables aptes per al contacte amb aliments aportats pel consumidor en el moment de fer la compra. Amb l’objectiu d’evitar el desaprofitament alimentari, els establiments també podran vendre productes alimentaris que presentin defectes de forma, mida, etiquetat o envasat, quan aquestes característiques no afectin a la seguretat del producte i s’informi d’aquesta circumstància als consumidors.