Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Constantí rehabilitarà l’antic refugi antiaeri de la Guerra Civil

ACN Constantí.-L’Ajuntament de Constantí (Tarragonès) ha aprovat el projecte de condicionament i reforma de l’antic refugi antiaeri de la Guerra Civil amb un pressupost de 51.557 euros. L’àmbit d’actuació comprèn […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Constantí.-L’Ajuntament de Constantí (Tarragonès) ha aprovat el projecte de condicionament i reforma de l’antic refugi antiaeri de la Guerra Civil amb un pressupost de 51.557 euros. L’àmbit d’actuació comprèn el refugi i la plaça frontal que hi dona accés, delimitada pel Raval de Sant Cristòfol i l’edifici dels carrers Església i Raval de Sant Cristòfol. L’interior de la construcció soterrada es consolidarà amb formigó i es museïtzarà parcialment per fer-lo visitable, fins on es bifurquen els passadissos interiors, que s’il·luminaran. També es preveu simular l’accés antic en angle recte, amb una lleugera rampa transversal, que protegia de l’ona expansiva d’una possible explosió. S’obriran reixes als extrems per donar ventilació.

El projecte inclou la urbanització de la plaça frontal que dona accés al refugi, on actualment hi ha el Casal d’Entitats. Es pavimentarà en dos colors per fer visible l’antic baluard que està a sota, una part del sistema de fortificacions que protegia la banda septentrional del Castell i la vila de Constantí durant la primera meitat del segle XVII.L’Ajuntament també ha aprovat la renovació del carrer Serapi (200.672,63 euros), i la construcció d’un parc esportiu i pista de patins a l’Avinguda Andorra (104.190,03 euros).