Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Consell i Eurocambra tanquen un acord provisional sobre les regles de la PAC a partir del 2023

ACN Brussel·les.-El Consell i l’Eurocambra, els colegisladors europeus, han tancat aquest divendres un acord provisional sobre les normes de la Política Agrícola Comuna (PAC) que s’aplicaran a partir del 2023. […]

Agències 25/06/2021

ACN Brussel·les.-El Consell i l’Eurocambra, els colegisladors europeus, han tancat aquest divendres un acord provisional sobre les normes de la Política Agrícola Comuna (PAC) que s’aplicaran a partir del 2023. L’objectiu de la reforma, que s’ha negociat durant tres anys, és que el sector agrari contribueixi a la lluita contra el canvi climàtic. Es farà principalment a través dels ecoesquemes, una nova tipologia d’ajuts destinats a promoure les pràctiques agrícoles que no perjudiquen el medi ambient. L’acord planteja destinar un 25% de les ajudes directes als ecoesquemes, el punt intermedi entre el 20% que demanaven els estats i el 30% que volia l’Eurocambra. La xifra per destinar als ecoesquemes ha estat el principal obstacle durant la negociació.

Els estats, però, han aconseguit en la negociació flexibilitat en aquesta qüestió perquè l’acord preveu dos anys de prova en què els estats podran destinar un 20% als ecoesquemes.