Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

CONPYMES alerta que les ajudes aprovades pel govern espanyol corren el risc de quedar-se en un “miratge frustrant”

ACN Barcelona.-La Confederació Nacional de Pimes (CONPYMES) ha advertit que la línia d’ajudes directes de 7.000 milions d’euros aprovada pel govern espanyol per a les empreses i autònoms més afectats […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Barcelona.-La Confederació Nacional de Pimes (CONPYMES) ha advertit que la línia d’ajudes directes de 7.000 milions d’euros aprovada pel govern espanyol per a les empreses i autònoms més afectats per la pandèmia corren el risc de quedar-se en un simple “miratge frustrant”. La patronal ha assegurat que les limitacions i els requisits establerts per poder accedir a aquesta línia dificulten l’accés a una gran part dels possibles beneficiaris i ha titllat les ajudes de “decebedores i enganyoses”. La patronal assegura que un dels requisits per accedir als ajuts és tenir préstecs pendents de devolució amb una entitat financera i ho considera “el tercer rescat encobert al sector financer espanyol”.

Per això, CONPYMES ha reclamat al govern espanyol, a les institucions de la Unió Europea i al Banc Central Europeu que assegurin que aquestes ajudes siguin “reals i efectives” i vagin dirigides als autònoms i empreses més afectats per la pandèmia. Inicialment, les ajudes anaven destinades a tots els autònoms i empreses que haguessin reduït la facturació al menys en un 30% el 2020. Tot i això, diversos sectors econòmics van quedar exclosos de la possibilitat d’accedir a aquesta línia. Més endavant, el govern espanyol va facultar els executius de les diverses comunitats autònomes per ampliar els sectors destinataris. La patronal alerta que aquesta situació ha creat “més confusió i descoordinació”, ja que la possibilitat d’accedir a les ajudes varia en funció d’on tingui el domicili fiscal l’autònom o l’empresa. A aquesta “limitació” se sumen la resta de requisits establerts per optar a les ajudes, com no haver tingut pèrdues el 2019 o presentar una auditoria. “Incomprensiblement, només es pot accedir a les ajudes si el sol·licitant es troba en situació de morositat amb els proveïdors o té préstecs pendents de devolució amb la seva entitat financera, la qual cosa seria el tercer rescat encobert al sector financer espanyol”, ha criticat CONPYMES a través d’un comunicat. La patronal ha titllat les ajudes de “decebedores i enganyoses” i ha assegurat que han estat configurades per “excloure” les empreses o autònoms que compleixen les obligacions amb els seus proveïdors.