Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Conflicte a Repsol Tarragona per l’acumulació de llargues jornades laborals dels caps de bombers interns

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – El sindicat STR denuncia que els caps de l’equip de lluita contra incendis de Repsol Tarragona a les instal·lacions del polígon sud i del pantalà acumulen més de 45 dies amb jornades de 12 hores. El secretari de comunicació de l’STR, Jordi Margalef, explica que aquesta incidència “incrementa la fatiga i el cansament” dels treballadors. Aquesta situació ha estat provocada perquè dues de les sis persones que cobreixen aquesta posició es troben en baixa laboral, una de llarga durada i l’altra per grip. El sindicat també alerta que s’està cobrint amb personal extern aquest lloc de treball de manera temporal, un fet que confirma la mateixa empresa a l’ACN.

L’STR insisteix que la figura del cap d’equip de lluita contra incendis és qui s’encarrega de coordinar en cas d’emergència i per això ha d’estar “habituada” a les instal·lacions i procediments de l’empresa. És una posició que es detalla en el Pla d’Autoprotecció. El sindicat considera que la resposta d’aquests professionals externs no seria “tant òptima” en cas d’accident.

Publicitat

Margalef comenta que fa “setmanes” que estan fent requeriments a l’empresa i que ja han esgotat les “vies diplomàtiques”. Aquest dilluns al matí s’han concentrat als accessos de la petroquímica per protestar i els pròxims dies preveuen denunciar la situació als jutjats.

<strong>Dues persones per suplir un lloc de feina</strong>

Fonts de Repsol subratllen a l’ACN que es tracta d’una situació “extraordinària” i que els torns de 12 hores estan contemplats en el marc laboral i de seguretat de la companyia. Segons Repsol, la posició de cap de lluita contra incendis requereix ser operador de planta i disposar de formació acreditada com a bomber d’empresa.

De moment, l’empresa ha cobert la plaça amb dues persones: un operador de planta i un professional extern “amb formació acreditada de bomber d’empresa”. Repsol assegura que aquestes dues persones actuen juntes i d’aquesta manera “supleixen la posició que requeria de les dues qualificacions”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió