Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Confirmen la necessitat de mantenir el funcionament de les Unitats de Teràpia Electroconvulsiva durant els confinaments

ACN Lleida.-Les Unitats de Teràpia Electroconvulsiva són necessàries com a procediment mèdic essencial per a pacients crítics, segons un estudi realitzat per investigadors de l’Hospital Santa Maria de Lleida, la […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Lleida.-Les Unitats de Teràpia Electroconvulsiva són necessàries com a procediment mèdic essencial per a pacients crítics, segons un estudi realitzat per investigadors de l’Hospital Santa Maria de Lleida, la Universitat de Lleida (UdL) i l’IRBLleida. La recerca, duta a terme del 16 de març al 16 de maig del 2020 amb 31 pacients del Santa Maria, ha confirmat la viabilitat i necessitat de mantenir el funcionament d’aquestes unitats com a servei bàsic durant els confinaments per la covid-19. La teràpia electroconvulsiva utilitza un corrent elèctric per tractar la depressió i altres malalties mentals. El corrent elèctric provoca una convulsió al sistema nerviós central, que pot ajudar el cervell a “reconnectar-se” a sí mateix i millorar els símptomes.

L’estudi, que s’ha publicat a la revista ‘Journal of affective disorders’, també va exposar que cap pacient va presentar una recaiguda, i que no va donar-se contagis entre els pacients i el personal de la unitat durant el període analitzat. La Unitat de Teràpia Electroconvulsiva va decidir mantenir la seva activitat i adaptar-se a les limitacions existents per poder continuar tractant a pacients greus, segons ha explicat els autors de l’estudi en què van participar metges interns residents de psiquiatria i facultatius del servei de Salut Mental de l’Hospital Santa Maria que també pertanyen al grup de recerca Fonaments biològics dels trastorns mentals de l’IRBLleida.