Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Confavc alerta que la inserció social de les persones amb discapacitat és “un dels drets més vulnerats per la pandèmia”

ACN Barcelona.-La Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) ha alertat que la inserció social de les persones amb discapacitat és “un dels drets més vulnerats per la pandèmia”. Amb […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-La Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) ha alertat que la inserció social de les persones amb discapacitat és “un dels drets més vulnerats per la pandèmia”. Amb motiu del Dia internacional de les persones amb diversitat funcional l’entitat ha reclamat “mesures de seguretat i protecció” davant la covid-19 “de manera urgent”. En concret demanen més seguretat i protecció pels treballadors amb discapacitat a través de feines estables, equips de protecció i tests ràpids i una millor atenció per part de les xarxes de treball comunitàries de les necessitats de les dones i nenes amb discapacitat més vulnerables, com són les víctimes de violència domèstica. També reclamen actuar sobre la bretxa digital i en l’urbanisme.

Pel que fa a l’urbanisme reclamen una gestió i concepció de les ciutats i pobles pensades també per aquestes persones. En concret plantegen parcs infantils per a infants amb diversitat funcional, assegurar el 100% l’accessibilitat en la mobilitat i treure les barreres arquitectòniques, entre d’altres.A més d’aquesta crida a les administracions públiques, Confavc també apel·la al moviment veïnal a “treballar i fer xarxa” amb les entitats que treballen en aquest àmbit. “A nivell de l’ocupació, aquest col·lectiu no supera el 26% i la majoria treballant en sectors precaris i amb un alt nivell de temporalitat”, denuncia l’entitat.